Ammattitutkinnon viimeinen tutkinnon osa, asiakaspalvelu ja markkinointi, suoritettiin viime viikonloppuna Turun messukeskuksessa Osaava Nainen -messuilla. Ammattiopisto Livian osastolla järjestettiin Kaunein kattaus -kilpailu vuoden juhlat- teemalla. Tehtävänä oli markkinoida floristin koulutusta, omaa opinahjoa sekä omaa teemakattausta.

Vår grupp fick planera och göra en dukning för vändagen. Vi ville inte göra något för komplicerat utan koncentrerade oss på det som vi brukar förknippa med vändagen: hjärtform, ljusröd färg och rosor, rosor, rosor. Vi hade glädjen av att få Huiskula, Lepola och SHT-Tukku med som sponsorer och därmed hade möjlighet att dela ut blommor till mässbesökarna. Och fina blommor de var! Tack ännu till alla sponsorer!

Kattauksen ajatuksena oli toimia kahden hengen kahvikattauksena, olivatpa kyseessä sitten ystävykset tai rakastavaiset. Molemmillehan ystävänpäivä on suunnattu. Suomessa ei (onneksi) ole ainakaan vielä lähdetty siihen amerikkalaishenkiseen imelään Valentine´s Day -touhuun vaan ystävänpäivän vietto on kohtalaisen hillittyä ja rauhallista. Toivotaan että se pysyykin sellaisena.

Muut teemat kattauksissa olivat uusi vuosi, naisten päivä, pyhäinpäivä, halloween, isänpäivä, itsenäisyyspäivä ja joulu. Tässä maistiaiset kaikista kattauskilpailun kattauksista.

Uusi vuosi, tekijät Seija Kivi, Helena Rasinen ja Mari Raita

Halloween, tekijät Ninni Savela, Maria Karlsson ja Niina Rautiainen

Pyhäinpäivä, tekijät Mari Ojala, Hanna Häkkinen ja Katri Mielonen

Voittajakattaus joulu, tekijät Paula Männistö, Virpi Mäki ja Anni Suominen

Naistenpäivä, tekijät Henriikka Reitti, Hanna Nieminen, Hanna Ruohola ja Thea Heikura

Isänpäivä, tekijät Johanna Lappalainen, Tutta von Hellens ja Jenni Aittomaa-Perus

Itsenäisyyspäivä, tekijät Katri Triipponen, Niina Nummelin ja Vilhelmiina Vähätalo

Kattauskilpailun voitti joulukattaus aika selkeällä erolla seuraaviin. Meidän kattauksemme sijoittui loppupäähän, mutta olimme vilpittömän iloisia jokaisesta äänestä! Kiitos kaikille lähes kolmelle sadalle ystävänpäivän ystävälle.

Ystävänpäivä on joka päivä! Hannele Parviainen, Piia Wirlander ja allekirjoittanut

Messujen jälkeen alkoi hiljalleen valjeta, että mikäli näyttö menisi läpi ei enää tulisi kouluviikkoja. Ei enää aamun kahvihetkiä pirttipöydän ääressä opiskelija-asuntola Utopiassa (kyllä, se on oikeasti sen niminen) tai hervottomia iltapäiviä Floristiikkatalolla. Ei pähkäilyä tieteellisten nimien muistisäännöistä, ei parakkisuihkuja. Parakkisuihkuja ei tule ikävä. Opiskelua tulee. Uuden oppimista. Onnistumisen ja epäonnistumisen hetkiä. Mutta eniten tulee ikävä kuitenkin kaikkia upeita ihmisiä, joihin minulla on ollut ilo tutustua ja joiden kanssa olen saanut reilut kaksi vuotta yhdessä kokea niin paljon. Iloa ja naurua, itkua ja ihmetystä. Meillä on ollut loistava ryhmähenki ja yhdessä olemme kasvaneet niin ihmisinä kuin ammattilaisinakin. Yksin ei tämä matka olisi antanut läheskään niin paljon kuin mitä nyt siitä sain. Kiitos matkaseurasta. Ja kiitos ystävyydestä. Ei kadota toisiltamme.

Tästä on floristin hyvä jatkaa.

 

Share: