Kukkien sidonta on muutakin kuin nättien ruusukimppujen ja pisaranmallisten morsiuskimppujen tekoa, jos kohta se on myös sitä. Se on tekniikan ja visuaalisen näkemyksen kohtaamista, uuden ja ainutkertaisen luomista ja oman idean ja ajatuksen näkyväksi tekemistä elävän materiaalin avulla. Ja koska jokainen haluaa ilmentää juuri sitä omaa ajatustaan, on floristiikka hyvin kilpailuystävällinen ala. Ja millaisia töitä kilpailuissa nähdäänkään!

WorldSkills Competition on nuorille oman alansa huippuosaajille tarkoitettu, joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon MM-kilpailu. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin Lontoossa ja siellä kilpailtiin hyvin eri aloilla, muotinvalusta hitsaukseen ja kampaamotaidoista floristiikkaan. Floristiikan osalta Suomi saavutti loistavia tuloksia, kun Jenniinna Tiikkainen voitti pronssia omassa sarjassaan.

Onnea Jenniina upeasta suorituksesta!

All photos courtesy of World Skills International, available under a Creative Commons Attribution-NonCommercial licence.

Share: