Naimisiinmeno. Se se on aika yksinkertainen toimitus, kysytään ja vastataan ja sitten ollaan naimisissa. Vaan häiden järjestäminen onkin sitten asia erikseen. Ovat häät sitten isot tai pienet, pitää niitä kuitenkin edes hiukan miettiä. Että kuka hoitaa ja mitä. Ja mistä mitäkin saa. Tekiskö kukat itse vai tilaisko ammattilaiselta.

Tätä kaikkea helpottamaan Espoon työväenopistolla järjestettiin lauantaina Häät! -tehopäivä, jossa hääsuunnittelija Marja Bonn ja minä olimme vetäjinä. Marjan tiivis tietopaketti kattoi häitä edeltävän vuoden ja käytännönläheisesti ja selkeästi antoi vinkkejä, ohjeita ja ajatuksia kaiken mahdollisen ja mahdottoman hallintaan. Ja mikä parasta, aivan mahtava ryhmä kurssilaisia jakoi kokemuksiaan ja ideoitaan myös toisilleen! Vertaistukea parhaimmillaan. Kurssille osallistui 12 tulevaa morsianta sekä yksi kaaso, joka oli yllättänyt morsiamen aamupalapöydästä ja tuonut kurssille! Mainio idea!

Pelkkää istumista ja budjetin pähkäilyä ei päivä ollut, vaan lounaan jälkeen päästiin kukkien pariin. Teimme yhdessä ensin kukkavieheen vaihe vaiheelta, ja lopputuloksena oli toinen toistaan kauniimpia vieheitä. Harmi, ettei kukaan ollut menossa naimisiin samana iltana! Vieheen tekeminen taisi olla hiukan monimutkaisempaa kuin mitä osattiin odottaa, mutta hienosti siitä jokainen selvisi. Tosin kuului sieltä ja täältä, että tämä on ainakin sellainen osa häiden kukka-asioita joka lienee paras tilata ammattilaiselta…

Pienet kukka-asetelmat onnistuivat niin ikään todella hienosti! On aina hauska huomata, miten jokaisen oma näkemys alkaa muodostua jo aika alkuvaiheessa ja kukista tulee taatusti yksilöllisiä. Ja mikä onkaan rentouttavampaa kuin nauttia väreistä, tuoksuista ja uuden oppimisesta – ja vielä mukavassa seurassa?

Kotiinviemisiksi kurssilaiset saivat Marjan häämuistikirjan, itse tekemänsä ruusuvieheen ja ihanan kukka-asetelman. Ja luulenpa, että myös muutaman idean ja ajatuksen niin häiden kukkakoristeisiin kuin aikataulujen ja suunnitelmien kokoamiseenkin. Minä sain rutkasti hyvää mieltä ja iloa sekä uusia ajatuksia niin ikään! Kiitos Marjalle ja kurssilaisille mukavasta lauantaista ja antoisaa häitä edeltävää aikaa!

P.S. Seuraava tehopäivä häiden merkeissä järjestetään 26.1.2013 – ilmoittautua voit (11.12.2012 alkaen) täältä!

Share: