etualalla5

Aina silloin tällöin eteen osuu hetkiä, jolloin joku odottamaton asia tai uusi näkökulma herättää miettimään. Kävin maaliskuussa katsomassa slovenialaisen valokuvaajan Borut Peterlinin valokuvanäyttelyn, jossa hän oli kuvannut maailman päämiehiä eri tilaisuuksissa. Ei siinä mitään ihmeellistä, heitähän kuvataan jatkuvasti. Mieltäni se herätteli siitä syystä, että valokuvissa pääosassa eivät olleetkaan suuret johtajat, vaan erilaiset kukka-asetelmat ja –istutukset, joita poikkeuksetta suurissa ja pienemmissäkin tapahtumissa on esillä. Tuntui hyvin virkistävältä, että joku oli nähnyt nimenomaan kukat ja kuvannut suurmiehet ikään kuin niiden taustahahmoina.

Every now and then there comes a moment, when something unexpected, be it a thing or a new point of view, makes you really thing again. I went to see a photo exhibition by a slovenian photographer Borut Peterlin in March. He had photographed world leaders in different events. Nothing new there, they get photographed constantly, don’t they? What made me think was the new perspective in Peterlin’s photos: he put the flowers, always present at big events, in the foreground and the leaders in the background. It felt really refreshing to see someone actually SEE those floral designs and give them credit.

etualalla3

etualalla4

Niin, ne kukat. Kun työkseen on tekemisissä elävän materiaalin kanssa, voinette kuvitella, millainen ammattitauti alalla vaivaa? Aivan. Kukkia näkee joka paikassa, halusi tai ei. Hautausmaalla käydessä tulee väkisinkin kierrettyä katsomassa, millaisia surulaitteita ja –kimppuja tuoreilla haudoilla on. Monenlaisia, voin kertoa. Hääohjelmista ei muista juuri mitään muuta kuin ne kimput ja vieheet. No, on sieltä muutama pöytäkukkakin piirtynyt verkkokalvolle. Ja tunnustaako joku muukin kyttäävänsä aina kaikkia virallisia lehdistötilaisuuksia vain nähdäkseen, millaiset kukat puhujanpönttöön on tehty?

Yes. Flowers. Working with living material every day it isn’t hard to guess what kind of work-related disease we flower people suffer from? Exactly. You see flowers everywhere, whether you like it or not. When visiting graveyards, I just have to take a look at the funeral flowers and arrangements. There are quite a variety of them, I have to say. Wedding shows on TV leave me with nothing but memories of all those bridal bouquets and boutonnieres. Oh, and a few table arrangements left a permanent memory as well. And does anyone else admit watching official press conferences just to see what they made for the speaker’s booth?

Sisustuslehdissä katse kiinnittyy ensimmäisenä kukkiin, joita muuten on tätä nykyä i h a n  j o k a  p a i k a s s a! Onpa kyse sitten niistä ranunculuksista, joita on rennon huolettomasti aseteltu muutamaan eriparivaasiin tai isoista, lehtevistä tai kukkivista oksista, ne huomataan aina. Tai jos kuvassa on designpöytä, sen päälle on taatusti aseteltu kukkia jossain muodossa. Joskus jopa ihan kimpuksi sidottuna.  Laskin eräästä sisustuslehtiartikkelista kukkakuvien suhteen kukattomiin kuviin -kahdeksastatoista kuvasta kahdessa ei ollut kukkia. Hmm. Entäs oletteko kiinnittäneet huomiota viherkasvien paluuseen lehtien kuvissa? Jo oli aikakin!

In interior design magazines eye focuses first on the flowers, which are a b s o l u t e l y  e v e r y w h e r e  nowadays! Whether it is those ranunculi, just carefully tossed in different vases or big, leafy or flowering branches, they always get the attention. Or if an iconic design table is pictured, it is never without flowers in some form or another. Even in a bouquet sometimes. I counted the flowers/no flowers -picture ratio in an article and out of eighteen pictures two were without flowers. And how about the comeback of potted plants in magazines and their idea of cozy living? About time too.

Kukkiin ei voi olla nyt törmäämättä. Tukholmassa NK:n tavaratalon kevätikkunat tulvivat kukkia, aina ihastuttavista jättileinikkisateenvarjoista ja kukkia täynnä olevista jäätelötötteroistä mahtavaan, kieloruukuista rakennettuun morsiuspukuun. Kukkakuosit jatkavat valloitustaan muotimaailmassa. Erilaiset puutarhaohjelmat tekevät tuloaan, lehdet pursuavat ohjeita yrttimaan rakentamiseen ja kukilla sisustamiseen.  Mainoksissa kukilla myydään milloin mitäkin tuotetta ja palvelua. Ja etenkin näin kevätaikaan koko Suomi kaipaa kukkia ja vihreyttä!

You just cannot avoid flowers now. In Stockholm the spring windows of NK department store were bursting with flowers, from delightful parasols resembling giant ranunculus to ice cream cones filled with florals and to top it all, a wedding gown made of potted lilies-of-the-valley. Floral patterns still are a big yes in fashion world. Gardening shows are appearing on TV, magazines are full of tips on how to plant your own herb garden and how to decorate with plants. It’s hard to find an advertisement without flowers in it, whether they fit in or not. And especially now in springtime whole Finland is craving for some greenery and flowers!

Käyttäkää hyvät ihmiset kukka-alan ammattilaisia hyväksenne ja antakaa meidän tarjota teille ihania, oivaltavia ja puhuttelevia kukkaelämyksiä! Sitä varten me täällä olemme, kouluttaudumme, seuraamme aikaa ja trendejä, tarjoamme teille upeita, ajankohtaisia kukkia ja kasveja ja luomme uusia kukkatrendejä rakkaudesta materiaaliin ja asiakkaisiimme! Lähtekää rohkeasti retkelle lähikukkakauppaan tai floristille, uskallan luvata että se kyllä kannattaa. Nyt laitetaan kuulkaa kukat etualalle! Minun mielestäni on sen aika.

Do use professional gardeners and florists and let us provide you with floral experiences to enchant, delight or surprise you! That is what we are here for, why we educate ourselves, follow the world and trends, offer you amazing seasonal flowers and plants and create new flower trends for the love of material and our customers! Take a trip to your local florist’s, I quarantee it’ll be worth your while. Let’s put the flowers in the foreground now, shall we? I think so.

etualalla2

Share: