Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että mistään ei tule niin hyvä mieli kuin siitä, että huomaa jonkun oppivan jotain uutta! Oulunkylän yhteiskoulussa ainakin on varsin näppäriä ja oppivaisia opettajia. Vuosi sitten pääsiäisenä teimme tykytoiminnan merkeissä komeat pääsiäisasetelmat sienitekniikalla ja jatkoimme tänä vuonna pääsiäiskurssiperinnettä pääsiäiskranssien teolla. Mikäs sen parempi tapa opettajille irrottautua hetkeksi arjesta kuin vääntää hiukan rautalankaa ja vitsaa?

OYK6

Kranssit tehtiin alusta saakka itse. Koivunoksista sidottiin ensin pohjamuoto, johon sitten lisättiin oksia sen verran, että saatiin sopivan paksuinen ja -muotoinen kranssi aikaiseksi. Helppo ja nopea tapa kranssipohjan tekoon, kunhan muistaa että elävästä puusta ei saa katkoa oksia ja pyytää maanomistajalta luvan risujen keräämiseen!

OYK5

Kranssien koristelussa olikin sitten vain oma luovuus rajana. Höyhenet, viiriäisenmunat, pajunkissat, tetenarsissit sipuleineen ja leikkomateriaalit löysivät tiensä kransseja koristamaan ja jokaisen kranssista tuli omanlaisensa. Hienoja töitä! Osa suunniteltiin pöydälle, osa oveen pääsiäisen pyhiä koristamaan.

OYK3

OYK4

Kiitos OYK:n väelle mukavasta kurssista! Sovittiinkos me, että ensi vuonna sitten käydään sen kimpun kimppuun?

Iloista pääsiäistä!

OYK1

Share: