IMG_4254

Oletko joskus jossain törmännyt kukkakimppuun, joka ei näytä oikein kuuluvan kenellekään? Ja onko siinä kimpussa vielä ollut joku lappunenkin kiinni? Jos näin on, olet todennäköisesti törmännyt Yksinäiseen Kimppuun! Yksinäisen kimpun konsepti on yksinkertainen: joku kukkien ystävä on sitonut pienen kimpun ja jättänyt sen ohikulkijan löydettäväksi, ajatuksenaan ilahduttaa tuntematonta ja jakaa kukkien välityksellä iloa ja hyvää mieltä.

Have you perhaps seen a bouquet somewhere you didn’t expect to see one? A bouquet not belonging to anyone, and a small nota attached to it? You have found a Lonely Bouquet! The concept of a lonely bouquet is simple: someone has made a small bouquet and has left it for a passer-by to find, hoping it will spread joy and happiness to some stranger.

Yksinäisen Kimpun idea lähti Belgiassa asuvalta Emilyltä, jonka tarinaan voit tutustua täällä ja täällä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Kansainvälinen Yksinäisen Kimpun päivä sai valtavan määrän innokkaita osallistujia, ja niinpä uusi päivä sovittiin saman tien! Viime vuonna oli mukana runsaasti väkeä Suomestakin, ja tänä vuonna Suomen Kukkakauppiasliitto haastoi kaikki jäsenensä ja jäsenliikkeensä mukaan iloa levittämään. Ja uskoisinpa, että moni muukin kukkien ystävä lähti mukaan vieraita ilahduttamaan!

The idea for lonely bouquets comes from Emily, living in Belgium. You can read her story here and here. Last year the very first International Lonely Bouquet Day was a huge success and so the date for the next year were made immediately! There were a lot of participants from Finland as well, and this year Finnish Florists’ Association challenged all members to take part in this great initiative, spreading smiles and happiness around the world. And I believe there were many flower friends yesterday doing just that!

Koskapa ainakin Etelä-Suomessa oli eilen kunnon kesämyrsky sateineen ja tuulineen, piti tämänvuotiset yksinäiset kimput jättää lähinnä sisätiloihin. Tosin otin jo perjantaina pienen varaslähdön äitini kanssa Raumalla, jolloin sää oli mitä parhain ja luonnonmateriaalia oli saatavilla vähän eri mittakaavassa kuin täällä Espoossa… Mutta onneksi pääkaupunkiseudulla on rutkasti kuivaa sisätilaa, ja niinpä kimput päätyivät odottelemaan uusia koteja kauppakeskuksiin.

Since the weather yesterday in Southern Finland was pretty stormy with hard wind and rain, this years bouquets were best left indoors to be adopted. Though on Friday, as I left a few bouquets, with the help of my mom, to be adopted in Rauma, the weather was perfect and there was no shortage of natural materials. But thankfully there is plenty of indoor space in the capital area, and so the bouquets ended up hanging at the malls.

Rauman kimput olivat Pyhän Ristin kirkolla, Kuninkaankadulla Vanhassa Raumassa ja Kiikartornilla Syväraumassa. Kuninkaankadun kimpun löytänyt rouva soitti ja kiitti kimpusta, joka oli päätynyt koristamaan kahvipöytää juuri passelisti vieraitakin ilahduttamaan! Ja arvatkaa vaan, ilahduttiko soitto minua? Kiitos vielä ja iloista kesää!

The bouquets in Rauma were outside the Church of Holy Cross, at Kuninkaankatu in Old Town and at Kiikartorni by the sea. A lady called and told me she’d found the bouquet in Old Town and it had made her day and her guests day as well! And guess if her call made my day? Thanks again and have a happy summer!

IMG_4257 IMG_4258 IMG_4260

Ensimmäinen Yksinäinen Kimppu Espoossa jäi kauppakeskus Lippulaivan hissien edustalle. Kimpun löytäjä kertoi löydöstään sekä Instagramissa että Facebookissa. Kiitos ja ihanaa kesää!

The first of the Lonely Bouquets was at Lippulaiva Shopping Centre. The lady who found it posted a photo both in Instagram and in Facebook. Thanks and a lovely summer to you!

IMG_4274

Toinen kimpuista rohkaistui kauppakeskus Isossa Omenassa matkustamaan hissillä!

The second bouquet was brave enough to take the elevator at Iso Omena Shopping Centre!

IMG_4277

Kolmas kimppu matkusti Helsinkiin ja jäi pysäkille odottelemaan raitiovaunua, mutta kauaa ei tarvinnut odotella kun uusi koti jo löytyikin. Uusi omistaja soitti ja kertoi, että oli poikkeuksellisesti kulkenut juuri tuota reittiä ja hämmästyi kovasti kimpun löytäessään. Kiitos mukavasta keskustelusta ja aurinkoista kesän jatkoa!

The third bouquet travelled all the way to Helsinki, where it sat on a bench waiting for the tram to arrive. It didn’t have to wait long though, since it was adopted by a lady who phoned me later and told me she never takes that route but by chance happened to take it yesterday and was delighted to find the bouquet. Thank you for a lovely conversation and have a sunny summer!

IMG_4281

Neljäs kimppu ehti hengailla kauppakeskus Sellossa minuutin tai kaksi, kunnes se adoptoitiin Espoon Viherlaaksoon. Kiitos ilmoituksesta ja hauskaa kesää!

The fourth bouquet was adopted in a flash from Sello Shopping Centre and ended up in Viherlaakso. Thanks for the photo, have a lovely summer!

IMG_4282

Viimeinen kimpuista lähti Kirkkonummelle, jossa sen adoptoivat ilmeisesti äiti ja tytär.

Last of the bouquets went to Kirkkonummi, where it was adopted by a mother and a daughter, I believe. 

IMG_4284

Jos ensi vuonna mietit, kannattaako lähteä mukaan tähän tempaukseen niin vastaan että ehdottomasti! Mikään ei ole hauskempaa kuin saada välittää hyvää mieltä ja iloa tuntemattomille ihmisille kukkien kautta! Eikä tarvitse odottaa ensi vuoteen, kimppuja voi tehdä ihan milloin vaan ja jännittää, pääsevätkö ne uuteen kotiin. Kokeile niin tiedät.

If you are wondering if you should take part next year, I say you absolutely should! There is nothing more pleasing than to get to spread joy and happiness to total stranger via flowers! And why wait till next year: you can make the bouquets whenever you want to, leave them for adoption and then wait to see if they made someone’s day. It’s worth a try.

Share: