Kollegani Outi, kukkakauppa Sitomon kauppias, laittoi taannoin kaupallaan esille tekstin. Sain luvan jakaa sen kanssanne, sillä minusta siinä kiteytyy aika hyvin se, mikä se floristi oikein on. Sitäkin kun ihmisille joutuu tämän tästä selittämään.

”Floristin ammattitutkinto on laaja-alaien ja vaativa ammattitutkinto. Työ vaatii käsityötaitoa, luovuutta, kasvituntemusta ja tapakulttuurin tuntemusta. Floristi suunnittelee ja toteuttaa työt, joissa kasvimateriaali jalostuu valmiiksi kukkatuotteeksi. Vahva teoriapohja on välttämättömyys, käden ja silmän yhteistyö kehittyy vuosien kuluessa.

Useat oppilaitokset valmentavat opiskelijoita nöyttötutkinnon suorittamiseen. Tällä hetkellä myös Sitomossa työskentelee tutkintoon valmistautuva floristiopiskelija.

Kaiken pohjana on hyvä kasvituntemus. Floristin tutkinnon kasvitentissä täytyy tunnistaa ja nimetä sekä suomeksi että tieteelliseltä nimeltään noin 700 kasvia. Koska kukkakauppa on kansainvälistä, latina on elävä työkielemme.

Ensimmäinen kukkasidontakurssi Suomessa järjestettiin vuonna 1930. Nykypäivän floristiikka on taidokasta ja Suomen taso on kansainvälistä huippua. Floristit ovat ammatistaan ylpeitä, ja sidontanäytön suorittaminen on hatunnoston arvoinen asia.”

Kiitos Outi!

Kuvassa Outi on vuodenvaihteessa 2013-2014 Borneossa, jossa ovat maapallon vanhimmat sademetsät . "Kasvibiologia on paras keksimäni tekosyy matkustaa ympäri maailmaa."

Kuvassa Outi on vuodenvaihteessa 2013-2014 Borneossa, jossa ovat maapallon vanhimmat sademetsät . ”Kasvibiologia on paras keksimäni tekosyy matkustaa ympäri maailmaa.”

Share: