Olen vuosien mittaan blogissani yrittänyt kertoa teille aika realistisesti, millaista työnteko kukkakauppa-alalla on. Pääosin se on mielekästä ja antoisaa työtä elävän materiaalin parissa ja sen kautta. Välillä se on hiukan arkistakin puurtamista, välillä taas mieletöntä flowta, kun asiat loksahtelevat kohdalleen. Se on myös ihmisten unelmien toteuttamista, yhdessä suunnittelua ja onnistumisen riemua.

Tällä viikolla se on olllut kaikkea muuta. Tein virheen ja pilasin asiakkaan suuren päivän. Aiheutin sellaista mielipahaa, jota on mahdotonta millään korvata. Virheellinen päivämäärämerkintä työkalenterissa tuhosi kertaheitolla niin asiakkaan kuin oman päivän. Virhe on täysin omani: jossain vaiheessa tarkistuslistani on pettänyt ja virhe päässyt tapahtumaan.

Tällaista ei olisi saanut tapahtua. Ja pidän huolen, että näin ei enää tapahdu. Omat käytänteet on tarkistettava ja varmistuskohtia lisättävä. Ja kun on täysin varma siitä, että kaikki on moneen kertaan varmistettu, pitää varmistaa vielä kerran. Virheelle ei yksinkertaisesti saa jäädä tilaa.

Olen pahoillani tekemästäni virheestä sydämeni pohjasta.

juhannus3

 

Share: