joulu4

Marraskuun loppupuolella sen alkaa huomaamaan. Joulun lähestymisen. Kukkakaupoissa tontut ja muu jouluväki ilmestyy kuin varkain hyllyjen laidoille kurkkimaan, ensimmäiset hyasintit tuoksuvat lumoavasti ja valikoiman värityksessä punainen on selkeästi suosikkiväri! Ensimmäiset piparkakut maistellaan ja glögilasin äärellä rauhoitutaan nautiskelemaan vielä rauhallisesta tunnelmasta.

At the end of November you start to feel it. Christmas is coming. The elves and other yuletime folks appear in the shelves at the florist’s, the first hyacinths’ fragrance fills the air and red seems to be the hit colors in cut flower sortiment! First gingerbread cookies and a mug filled with mulled wine invites us to enjoy the still peaceful atmosphere.

joulu2

Joulukuussa alkaa olla jo muutakin kuhinaa kuin tonttujen sipinä, kun joulutähtiä, jouluruusuja, ritarinkukkia ja muita joulun perinteisiä kukkia paketoidaan säänmukaisiin paketteihin. Erilaiset joulukorit ja asetelmat ilmestyvät kuin itsestään ihmisten ihasteltaviksi ja matkaavat ennen pitkää uusiin koteihin tuomaan joulutunnelmaa. Tulppaanit ja leikkoritarinkukat, joulunpunaiset ruusut ja neilikat, kanelitangot ja kävyt asettuvat kauniiksi kimpuiksi havujen kanssa, valmiina koristamaan joulupöytää.

In December the whispering of elves is almost buried under the hustle and bustle of poinsettias, hellebores, hippeastrums and other traditional Christmas time flowers are being wrapped up in packages according the weather outside. Different Christmas baskets and arrangements appear almost out of nowhere to be admired and to be given new homes for Christmas. Tulips and cut hippeastrums, Christmasy red roses and carnations, cinnamon sticks and pine cones get together with evergreens to make beautiful bouquets, ready to adorn Christmas dinner table. 

joulu3

Kukkakaupoissa aherretaan melkein ahkerammin kuin Korvatunturilla, jotta jokaiseen kotiin saadaan juuri ne oikeanlaiset joulukukat: takahuoneissa sammalsäkit ja sypressilaatikot tyhjentyvät, rusetit muotoutuvat ja liimapistooli laulaa, kun koristeita kiinnitetään kransseihin ja koreihin! Floristitontut kipittävät kepein jaloin aamusta iltaan siirtäen, kantaen, tuoden, vieden ja toimittaen ja nauttien lajille ominaisesta joulukiireen tunnusta. Sillä siitä se joulu kukkakaupan väelle syntyy: sopivasta kiireestä, joulukukkien kanssa neuvottelusta ja tyytyväisten asiakkaiden ilmeistä!

At the florists’ the hustle is almost more hectic than at Santa’s workshop at Korvatunturi, so that every home gets just the perfect Christmas flowers: at the back room bags of moss and boxes of cypresses get emptied, bows get made and the glue gun sings as all the different decorations are glued to wreaths and baskets! The floral elves run around with light feet from dusk till dawn, carrying, moving, bringing, delivering, picking up and making things happen while enjoying the feel of Christmas haste, typical for the floral elves. Because that is what really brings the floral folks in Christmas mood: enough of hustle, negotiations with Christmas flowers and the looks on satisfied customers’ faces!

joulu1

Ihanaa joulunodotusta kaikille, niin kukkakaupan tiskin tällä kuin sillä toisellakin puolella!

Merry Christmas Time to you all, whether on this side of the counter or on the other side! 

Share: