Huomenna on jouluaatto. Joulukuu tuntuu vuosi vuodelta menevän aina vaan nopeammin, ja tuntuu että joka kerta aatto tulee vähän yllättäen. Kaikilla meillä on omat tapamme valmistautua jouluun. Minulle joulu tulee yhdessä tekemällä, kukkakaupan kiireestä ja joululauluista. Työhuoneella radio soittaa aamusta iltaan joululauluja ja havut tuoksuvat. Joulufiilis kehittyy päivä päivältä ja on mukava nauttia työnteosta tietäen, että pieni joulutauko odottaa lähitulevaisuudessa.

Tomorrow is Christmas Eve. December seems to be somehow shorter every year and Christmas takes me by surprise. We all have our own traditions for preparing for Christmas. Doing things together, working frantically at flower shop and listening to Christmas carols does it for me. At my work room (or studio for a more posh expression…) the radio is tuned to Christmas Radio and fragrant evergreens add to the ambience. Christmas mood grows day by day and the looming Christmas break makes it all the more enjoyable.

Tänä vuonna on ollut ilo päästä tekemään jouluisia kukkajuttuja yhdessä monen ihanan porukan kanssa! Marraskuussa sidottiin yhdessä havuseppeleitä sankarivainajille osana koko Suomen kattanutta Seppeletalkoot-projektia. Ikimuistoinen kokemus, jossa oli hienoa saada olla mukana. Joulukuussa olen tehnyt keikkaa Lähderannan Kukassa. Mosassa teimme hurmaavia joulumaailmoja vanhoihin lyhtyihin ja kokeilimme kranssin sitomista Mum’sin pop up shopissa Birgitassa. Ihanan Annin kotona sidoimme yhdessä jouluiset kukkakimput tämän joulun pehmeissä sävyissä ja Trimblen käsityökerhon väen kanssa teimme joulukranssit. Ja joulutunnelman kruunasi kyllä suuri ilo ja kunnia saada sitoa joulukukkatervehdys tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle. Kiitos Suomen Kukkakauppiasliitto ry:n Helsingin piiri ry!

This yeas it has been such joy to prepare Christmasy flowers with many different groups of lovely people! In November we made evergreen wreaths for those who gave their lives so that we are now living in an independent country. An unforgettable experience, I am grateful for getting the chance to participate. In December I’ve been freelancing at Lähderannan Kukka. And we built charming Christmas wonderlands in old lanterns at Mosa and tried our hands at wreath making in Mum’s pop up shop in Birgitta. We made Christmas bouquets in season’s soft pastels at lovely Anni’s home and made Christmas wreaths with Trimble’s Arts and Crafts Club.And to make this Christmas time even more special, I got the great joy and honor to make a Christmas floral greeting for President of Finland, Mr. Sauli Niinistö and Mrs. Jenni Haukio. Thank you Finnish Florists’ Association’s Helsinki District!

Joulukiireet ovat omalta osaltani ohitse. On aika hetkeksi hengähtää ja sitten siirtää katse tulevaan vuoteen ja kaikkeen hauskaan ja mielenkiintoiseen, joka siellä odottaa! Lämmin kiitos kaikille, jotka olen saanut tänä vuonna kohdata ja joiden kanssa olemme saaneet yhdessä viettää aikaa kukkien ihanassa maailmassa. Tunnelmallista joulua ja onnea tulevaan vuoteen 2018!

The Christmas preparations for me are over and Christmas can come. It its time to relax and slow down for a while and then start to wait for all the fun the new year will bring! A warm thank you to all of you lovely people I have had the privilege of meeting this year. Thank you for the time we got to spend together in the wonderful world of flowers. A Merry Christmas and A Happy Ney Year 2018!

Share: