Kuva yllä: Maria Peltomaa photography. Leivokset Patisserie Teemu&Markus.

Alkuvuosi on hurmaavaa aikaa. Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla häämessut valtaavat viikonloput, ja toinen toistaan ihanampia pienempiä häätapahtumia löytyy ihan nurkan takaa. Häiden suunnittelu alkaa tuntua todellisemmalta, kun messuilla pääsee fiilistelemään kaikkea mahdollista hääaiheista tilpehööriä maan ja taivaan välillä!

Beginning of the year is most charming time! In the capital region wedding fairs take over the weekends, and lovely small wedding happenings take place almost around the corner. Wedding planning starts to feel more real, as you get in the mood at the fair, amongst all possible (and impossible) wedding accessories imaginable!

Häiden suunnittelu saattaa jossain vaiheessa aiheuttaa pientä stressiäkin. Mitä kaikkea pitikään muistaa, oliko nyt varmasti kaikki tarvikkeet hankittu? Milloin pitää tilata puku, koska kampaaja? Entäs ne kukat? APUA!

Planning a wedding can be a bit stressful as well. Have I remembered everything? Do I have all the stuff I need? When to order the dress, when to make an appointment with the hairdresser? And those flowers, how about them? HELP!

No, kukista ei kenenkään kannata stressata. Sitä varten on meitä ammattilaisia, jotka autamme tarvittaessa alusta loppuun kukkien valinnasta sulhaspojan vieheen kiinnittämiseen. Mutta mitä kaikkea häiden kukkien suhteen tulisi ottaa huomioon? Tein lyhyen muistilistan suunnittelun tueksi ja stressin vähentämiseksi. Kas tässä!

Well. First of all: no one has to stress over flowers. That is why we professionals are here for. To help you from the beginning to the end, from the first flower meeting to making sure the ring bearer’s boutonniere is properly attached before he walks down the aisle. But what IS there to know about flowers? To help you plan and to reduce the stress, I made a simple list for you. Here you are!

 

KOHTA YKSI. POINT NUMBER ONE.

Ole rohkeasti oma itsesi. Älä anna kenenkään muun määritellä, miltä sinun tulisi näyttää hääpäivänäsi. Jos tyylisi on selkeä ja linjakas arkena, miksi sinun pitäisi hääpäivänäsi muuttua runsaaksi ja romanttiseksi prinsessamekkomorsiameksi? Tai jos rakastat pitsiä ja röyhelöitä, anna hääpäivänäsi oman tyylisi näkyä ja valitse rohkeasti upeimmat puutarharuusut ja pionit kimppuasi koristamaan. Huolimatta siitä, mikä sattuu juuri tällä hetkellä olemaan somessa trendikästä. Jos se ei ole sinun tyyliäsi, jätä se muille.

Be yourself. Don’t let anyone define how you should look on your wedding day. If you normally have a clean, simple style, why should you transform to a frilly, romantic princess dress bride? And if you love lace and ruffles, let your style shine on your big day and choose the most beautiful roses and peonies in your bouquet. No matter what the current trend in social media is. If it is not your aesthetic, leave it to others. 

KOHTA KAKSI. POINT NUMBER TWO.

Älä tyydy kenenkään toisen hääkukkiin. Internet on täynnä ihania morsiuskimppuja, kukkaseppeleitä ja pöytäkoristeita. Fiiliskuvina ja idealähteinä ne toimivat erinomaisesti, ja joskus voi käydä niin, että tulee eteen kuva joka vastaa täydellisesti omaa ajatusta maailman ihanimmasta kimpusta. Aivan loistotilanne! Usein kuitenkin käy niin, että sitä aivan täydellistä ei löydy, vaikka miten etsii. Silloin kannattaa kerätä kuvista ne kaikkein mieluisimmat ja lähteä yhdessä floristin kanssa suunnittelemaan niiden inspiroimana sitä Täydellistä Morsiuskimppua. Meillä on kokemusta siitä, mitkä materiaalit ovat mihinkin aikaan vuodesta saatavilla, mikä on parhaimmillaan juuri teidän hääpäivänänne ja mitkä kukat yhdessä kertovat juuri teidän tarinanne. Sen, jonka haluatte hääpäivänänne juhlavieraille välittää. Te olette sen ansainneet.

Don’t settle for someone else’s wedding flowers. Internet is full of amazing bridal bouquets, floral crowns and table decorations. As mood setters and inspiration sources they are perfect, and sometimes you just might come across a photo of the most beautiful bouquet in the world. And that’s a match! Often though it is hard to find just the perfect one, no matter how many photos you go through. Then it is worth choosing those you like most and start planning The Bouquet with a florist, based on your best-liked photos. We have experience on what flowers are available this season, what materials are at their best on your wedding day and what flowers together best can tell your story. The one you want your wedding guests to sense the moment the wedding starts. You deserve it. 

KOHTA KOLME. POINT NUMBER THREE.

Luota ammattilaiseen. Me olemme sinua varten. Annamme ammattitaitomme, kokemuksemme ja luovuutemme sinun käyttöösi. Teemme kaikkemme, että hääpäivänne onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla ja että vieraat hääpaikalle tullessaan kokevat, että he pääsevät osalliseksi jostain ainutkertaisesta. Me huolehdimme siitä, että kukat ovat parhaimmillaan juuri silloin, kun niiden tuleekin. Me valitsemme kukkien joukosta ne kauneimmat yksilöt, varmistamme että ne kestävät juhlissa vähintään siihen saakka, kun viimeinen juhlija on poistunut ja vielä senkin jälkeen. Sidomme morsiuskimpun tanssimaan kanssasi vaikka läpi yön. Me hoidamme tarvittaessa kukkien kuljetuksen, asettelemme ne valmiiksi juhlijoita odottamaan ja noudamme juhlien jälkeen lainassa olleet maljakot.

TILAA TÄSTÄ ILMAINEN HÄÄKUKKAOPAS!

Trust a professional. We are here for you. We put our expertise, experience and creativity at your disposal. We do our very best to make your wedding day perfect and to make your guests feel special. We make sure that the flowers are at their best when they are needed. We choose the most beautiful blooms, see that they last until the last wedding guest had left and even after that. We tie your wedding bouquet so that it may dance with you through the night. We deliver the florals, make sure they look their absolute best and pick up the vases the next day if needed.

KOHTA NELJÄ. POINT NUMBER FOUR.

Unohda kukkastressi. Katso kohdat 1-3 ja varaa aika floristillesi. 🙂 Suosituimmat hääkukkien tekijät ovat varattuja etenkin kesäviikonloppuina jo pahimmassa tapauksessa vuotta ennen, joten ole liikkeellä mieluummin aikaisin kuin viime tingassa.

Don’t stress about the flowers. See points 1-3 and book your florist. 🙂 The most popular florists are booked on summer weekends for a year in advance, so don’t hesitate to call your favourite florist before it’s too late. 

BONUKSENA: Mikä siinä morsiuskimpussa maksaa?

Share: