Kukkien ostaminen herättää keskustelua. Yhden mielestä ne ovat välttämätön paha, toisen mielestä taas välttämätön osa kodin sisustusta. Joku haluaa, että kukkia on, ei niin väliä mistä ne on ostettu. Ja seuraava taas pitää tärkeänä, että saa itse valita kukat ja miettiä, mitä niillä haluaa viestittää. Kylään viedään niin pientä kuin suurta kimppua, supertrendikkäitä viherkasveja ja isoja nippuja leikkokukkia tai -vihreitä. Mutta mitä kukkia pitää ostaa, mistä ne kukat pitäisi ostaa, ja mitä pitää tietää kukkia ostaessa?

Buying flowers usually create a lot of discussion. One thinks they are a necessary evil, others think they are a necessary part of home interior. Someone just wants to have flowers, no matter where they are from. And the next person absolutely wants to pick the flowers themselves and make sure they give the right signal. Small bouquets, big bouquets, super trendy house plants and big bunches of cut flowers and -greens are given as a present. But what to buy, where to buy it from and what to know when buying flowers?

  1. OSTA KUKKIA PAIKASTA, JOKA TUNTUU OMALTA  Jokaisella meillä on oma näkemyksemme siitä, mikä on kivaa ja mikä ei. Yksi tykkää minimalistisesta, toinen romanttisen runsaasta. Tutki lähiseudun valikoimaa ja valitse omasta mielestäsi se ihanin kukkakauppa! Silloin todennäköisesti liikkeen valikoimasta löydät juuri sinun makuusi valitut kukat.
  2. KERRO, MIHIN KUKKIA TARVITSET Kukkakaupoissa kysellään kovasti. Välillä ehkä vähän liikaakin? Mutta emme me uteliaisuuttamme kysele. Yritämme kartoittaa, minkälaisia kukkia juuri sinun tarpeisiisi tällä kertaa voisimme suositella. Jos olet menossa kylään nuoren arkkitehtimiehen luokse, kaipaat ehkä eri tyylisiä kukkia kuin tädin 90-vuotisjuhliin. Ehkä. Mutta koska jokainen kukkien saaja (ja antaja!) on ainutlaatuinen, on joskus hyvä miettiä vähän lähemmin, millaiset kukat juuri tällä kertaa ovat täydelliset.
  3. KOKEILE ROHKEASTI! Ruusun ja neilikan tuntevat kaikki, eikö vaan? Mutta mikäs kumma se siellä ruusujen vieressä kurkkii? Kukkakaupoissa on tarjolla toinen toistaan ihanampia houkutuksia, ja joskus voi heittäytyä vallan hurjaksi ja ostaakin jonkun ihan uudenlaisen viherkasvin tai rohkeasti sävytetyn kimpun. Kokeile kotona vaikka supersuosittuja ja hurjan helppohoitoisia ilmakasveja tai osta iso kimppu sellaisessa värissä, jota et normaalisti hankkisi. Kuka tietää, ehkä uusi lempiväri tai suosikkikasvi löytyy tällä tavoin? Viherpeukaloita syntyy monin eri tavoin.
  4. LUOTA AMMATTILAISEEN Kukkakaupoissa on kukkien ja kasvien ammattilaisia. Me tiedämme, mikä kasvi sopii sinne pimeimpään nurkkaan. Tai miten paahteisen parvekkeen saa muokattua keitaaksi. Autamme sinua täydellisten tuliaiskukkien valinnassa, pähkäilemme kanssasi surukukkien värejä ja sidomme maailman kauneimman morsiuskimpun vihkipäivänäsi. Tai kun tarvitaan vain jotain pientä piristystä kahvipöydälle raskaan työpäivän päätteeksi. Annamme kokemuksemme ja osaamisemme sinun käyttöösi ihan joka päivä!
  5. NOUDATA HOITO-OHJEITA Kun ostat kukkakaupasta kukkia tai kasveja, saat niiden mukana hoito-ohjeet. Kannattaa painaa ne mieleen, sillä ohjeiden avulla leikkokukkasi kestävät maljakossa odottamattoman pitkään, ja viherkasvisi viihtyvät kanssasi vuodesta toiseen. Pieni vaiva, iso ilo!

  1. BUY FLOWERS FROM A PLACE THAT FEELS GOOD Each of us has their particular taste. One is a minimalist, the other loves abundance and romantic feel. Take a stroll in the neighborhood and pick a florist that appeals to you more than the others. Then the flower and plant selection there will probably be to your taste as well.
  2. LET US KNOW THE OCCASION At florist’s we ask a lot of questions. Too many, I hear you say. Well, we are not nosy (maybe some of us are..) but we’re trying to figure out what flowers to suggest to you on this occasion. If you’re visiting a young male architect, you might need to find different flowers from those you bought for your auntie’s 90th birthday. Maybe. But as every one is unique, it is sometimes worth the time to consider the recipient a little bit more. Just to make the flowers just perfect.
  3. EXPERIMENT! Everyone recognizes roses and carnations, right? But what is that, looming behind those roses…? At florist’s you’ll find a sortiment of all things beautiful and interesting and bizarre. Why not go wild and buy a new plant or a big bouquet in colors you wouldn’t normally go for? Try super trendy air plants maybe? Who knows. perhaps you’ll end up discovering your new favourite color that way?
  4. TRUST A PRO Florist’s is a place where they know about flowers and plants. We know which plant to choose for that dark corner. Or how to create an oasis at your balcony. We help you choose the perfect flowers for visiting, find the just right colors for a funeral spray and bind you the most beautiful wedding bouquet in the world for your wedding day. Or just a little something to put on the coffee table after a hard day at work. We put our knowledge, skills and experience at your service every day!
  5. CARE FOR YOUR FLOWERS You’ll get tips for caring for your flowers at florist’s, be they cut flowers or house plants. It is worth paying attention to those tips. With a little bit of TLC, your bouquet has a surprisingly long vase life and you get new lifelong friends of your house plants. Small work, big payoff!

Share: