Sunnuntait ovat kaiken kaikkiaan mahtavia päiviä. Silloin on yleensä kukkatyöläiselläkin aikaa levätä, latailla akkuja ja vaikka suunnitella tulevaa. Tai lähteä oppimaan ja inspiroitumaan! Valokuvaaja Kreetta Järvenpää järjesti työhuoneellaan kukkakuvausworkshopin, ja olin ikionnellinen kun onnistuin pääsemään siihen mukaan. Kukat kun ovat maailman kauneinta materiaalia, mutten oikein koskaan onnistu saamaan sitä luonnetta ja kauneutta valokuviin. Kuvista tulee joko tosi latteita tai sitten pimeitä. Tai muuten vaan typerän näköisiä.  Oli siis korkea aika lähteä hakemaan tähän asiaan vähän oppia ja inspiraatiota!

Sundays are great. On Sundays even floral worker has time to rest, take it easy or perhaps do some planning. Or go out and be inspired! Photographer Kreetta Järvenpää arranged a floral photograhpy workhop at her studio, and I was thrilled to be one of the participants. As flowers are the most beautiful material in the world, I never manage to capture their character and beauty in pictures. Photos are totally flat or dark. Or just look stupid. It was time to go get some inspiration and learn more!

Workshopin aluksi maalasimme omat kuvaustaustamme kalkkimaaleilla ja niiden kuivuessa kävimme lyhyesti läpi valokuvaan vaikuttavia muuttujia (aukko, herkkyys ja valotusaika). Oman kameran kanssa otimme testikuvat valmiista setupista ja sitten päästiin rakentamaan omaa kuvaa! Kreetta kävi jokaisen kanssa henkilökohtaisesti läpi kuvat, antoi vinkkejä ja neuvoja ja lopulta alettiin olla jo aika lähellä sellaisia kuvia, joita varten olin workshopiin lähtenyt. Jee! Olipa hieno tunne, kun hiljalleen alkoi tajuta, miten kuva syntyy.

Before getting our cameras out, we painted own backdrops to be used later. Then after a quick recap on the main things you have to control in order to take good photos and a few test photos, we started to build our own set ups. Kreetta took time to go through everyone’s photos personally, offering tips and advice. And after a bunch of trials I started to get nearer to photos I always had wanted to take but never knew how. Yay! That feeling when you finally started to understand how a photo comes to life.

Suurkiitos Kreetta ja assistentti Iisa sekä ruuasta ja muusta tarjoilusta vastannut Meri-Tuuli! Herkullista! Ja kiitos kaikki muut osallistujat mukavasta seurasta! Oli ihanaa saada viettää päivä kanssanne erinomaisesti järjestetyssä ja loppuun saakka mietityssä tilaisuudessa. Missään vaiheessa ei tullut kiireen tuntua, mutta aika ei myöskään tullut pitkäksi. Nyt sitten vaan treenaamaan!

A big thank you Kreetta, assistent Iisa and Meri-Tuuli, who took care of food and drink! Delicious! And thank you all participants for good company! It was such fun to get to spend the day with you in such a perfectly organized event. There was never a sense of hurry, and never did I got bored. Now it’s just practise practise practise!

#floralartnow

#työhuoneovi10

Share: