Minulla on ollut ilo ja kunnia sitoa vuosittain valittavalle Espoon vuoden yrittäjänaiselle kukkaseppele. Yhdistyksen alkuajoista saakka vuoden yrittäjänainen on seppelöity kukkasin, eikä tänäkään vuonna siihen tullut poikkeusta. Tilaus tuli ja speksit olivat normaalia väljemmät, olihan ehdolla peräti viisi espoolaista naisyrittäjää, Anna, Elina, Nelli, Marissa ja minä. Niinpä sitten tiistaiaamuna huristelin kuljetuspäällikkö Liinan kanssa kohti Keskuspuiston ammattioppilaitosta ja Espoon yrittäjänaisten Kevätseminaaria, seppele mukanani.

I have had the honor and great pleasure to make a floral crown to Espoo Woman Entrepreneur of the Year for six years now. And so the order came this spring as well, with quite vague guidelines. Which was understandable, as there were five female entrepreneurs this year to be considered. On Tuesday morning me and my trusty companion drove towards Spring Seminar, organized by Women Entrepreneurs of Espoo, with floral crown neatly packed in the booth.

Seminaarissa oli mielenkiintoisia puheenvuoroja, paljon tuttuja yrittäjiä ja mukava tunnelma. Marissan kanssa olimme kummatkin iloksemme ehdolla, mutta koska olimme ”aivan varmoja” voittajasta, emme osanneet sen kummemmin valintaa jännittää. Niinpä yllätys oli melkoinen, kun kuulin oman nimeni mainittavan. Siis mitä? Minä vai?

The Spring Seminar consisted of interesting speakers, meeting a lot of familiar entrepreneurs and a nice athmosphere. Me and Marissa were both nominated, but since we were ”totally sure” about who was going to win, we weren’t nervous at all. You can imagine my surprise when my name came up. What? Me?

Yksinyrittäjälle tällainen tunnustus merkitsee valtavan paljon. Kun päivät venyvät pitkiksi, työt viikonlopulle ja lomien pitämisessä joustaa asiakkaiden toiveiden mukaan, tuntuu joskus että helpommallakin sitä voisi elämässään päästä. Ja varmasti voisikin. Mutta silloin ei saisi tehdä työtä juuri niin kuin itse hyväksi näkee. Toteuttaen omaa visiotaan.

Being a solo entrepreneur, an acknowledgement like this means so much. As the days are long, weekends are for working and holidays are according to customers needs, I sometimes wonder if there would be an easier way. And I am sure there is. But then I wouldn’t be able to work as I see fit. Fulfilling my vision.

Tässä kuuden yrittäjävuoden aikana olen kasvanut yrittäjyyteen pikku hiljaa. Olen oppinut sanomaan kyllä mielenkiintoisille yhteistyökuvioille. Olen oppinut sanomaan ei. Olen oppinut, että kaikkea ei tarvitse itse osata. Olen päässyt osaksi  loistavista ammattilaisista koostuvaa verkostoa, josta löytyy aina apua ja tukea tarvittaessa. Ja jota voin itse auttaa ja tukea.

I have grown to be an entrepreneur during these six years. I have learned to say yes to interesting opportunities and collaborations. I have learned to say no. I have learned that I don’t have to master everything. I have grown to be a part of a network, consisting of amazing professionals, whom I know can and will offer help and support when needed. And vice versa.

Kiitos Espoon yrittäjänaisten hallitus tästä upeasta tunnustuksesta. Kiitos maailman parhaat asiakkaat, joita ilman ei yritystä olisi. Kiitos jokainen verkoston osa loistavasta yhteistyöstä ja tuesta vuosien varrella.  Ja totta kai kiitos kotiin <3.

A big thank you to the board of Women Entrepreneurs of Espoo for this great acknowledgement. Thank you to world’s best clients, without you this small company would not exist. Thank you all in the network for amazing collaboration and support  during the years. And thank you to my husband <3. 

Share: