Meidän parvekkeella rupesi alkukeväästä käymään vieraita. Mustarastas istuskeli silloin tällöin kaiteella, välillä meni nojatuoliin huilimaan ja lähti sitten pois. Tai näin me luulimme. Kävi nimittäin ilmi, että ilmeisesti päiväsaikaan, meidän poissaollessamme, oli parvekkeella tehty rakennushommia. Puolivalmis mustarastaan pesä oli niin ovelasti rakennettu jäkälälaatikon ja sen peittona olleen pahvin väliin, että se meinasi jäädä huomaamatta. Miten taitavaa työtä se olikaan, materiaalina alkukevään kuolleet heinät ja korret. Onneksi siinä vaiheessa ei pesässä vielä ollut munia, joten ei muuta kuin parvekelasit kiinni – sori vaan mustarastaat!

Our balcony started attracting guests this spring. Blackbird came every now and then, sitting on the balustrade or on chair and then took off. Or so we thought. But as we were away during the day, there had been a construction site in full swing in our balcony. A half-finished blackbird nest was cleverly sitting on top of a box of lichen, covered with a sheet of cardboard.  Such a skill required to build something out of scratch! Thankfully the nest was still empty, so sorry blackbirds! – the balcony glasses were shut.

Pari päivää mustarastaspariskunta kävi lasien takana ihmettelemässä (syyttävästi tuijottaen), mutta sitten ne löysivät paremman rakennuspaikan ja jatkoivat rakennushommiaan toisaalla. Tänään, siivotessani parveketta kesäkuntoon, en malttanut olla vähän kokeilematta, miten parvekkeen sarviorvokit toimisivat mustarastaiden rakennelman kanssa… Ja tulipa taas hyvä syy treenailla valokuvausta.

The blackbirds came to stare (accusingly) at us behind closed balcony glasses for a few days. Then they found a better place for their construction site and continued their project elsewhere. Today, cleaning the balcony after winter, I couldn’t help trying out the combination with violets and blackbird-made nest… And I got a perfect excuse to practise my photography.

Share: