Olen kirjoitellut tätä blogia vuodesta 2011. Seitsemän vuotta, toisin sanoen. Aloitin aikoinaan bloggaamaan, koska halusin muistaa, millaista oli lähteä tutusta ja turvallisesta täysin uuteen. Tavallaanhan blogit ovat onlinepäiväkirjoja, joita kuka tahansa voi lukea. Tänään tulin ajatelleeksi, että vaikka tietyllä tavalla olemmekin tulleet blogin myötä tutuksi, on paljon asioita, joista ei ole ollut puhetta. Päätin listata 35 asiaa, jotka ehkä kertovat minusta jotain oleellista.

I’ve been writing this blog since 2011. Seven years in other words. I started to blog in order to remember, what it felt like to leave the professional you once were and start building a new professional identity. Blogs are kind of online diaries anyone can read, right? Today I realised that although we have come to know each other during these years, there are lots of things that we haven’t discussed. I decieded to list 35 things about me that I believe reveal something about the essence of me.

 1. Synnyin pienessä merikaupungissa, Raumalla, ja jostain syystä tunnen edelleen vahvasti olevani raumalainen. Vaikken ole asunut siellä 40 vuoteen. Meri on sielunmaisemani. I was born in a small seaside town Rauma. Somehow I still feel very strongly attached to that city, even though I have not lived there for forty years. Sea is the landscape of my soul.
 2. Lapsena asuin ihan kaupungin keskustassa ja harmittelin, kun en kuusivuotiaana saanut vielä mennä yksin läheiseen leikkipuistoon pyörällä. As a child we lived in downtown of the city and I was angry for not being allowed to cycle to nearby park by myself.
 3. Lapsena minulla oli mielikuvitusponi. I had an imaginary pony as a child.
 4. Olen aina rakastanut oranssia väriä. Ja keltaista. I’ve always loved orange colour. And yellow.
 5. Luen fantasiakirjoja. Paljon. Ja ihan koko ajan. Vaikkei olisi aikaakaan. I read fantasy. A lot. All the time. Even though I didn’t have time.
 6. Koulussa lempiaineeni oli englanti. Luin englannin kirjaa aina muutaman kappaleen etukäteen ja opettelin sanoja itsekseni. Edelleen luen suurimmaksi osaksi englanninkielisiä kirjoja. My favourite subject at school was English. I used to read our English book in advance and learn the words by myself. I still do most of my reading in English.
 7. Harrastin partiota ja 4H-kerhoa. Partiosta luovuin vasta pitkälle aikuisena, lähinnä sen takia että opiskelupaikkakunnalta ei löytynyt kivaa lippukuntaa. My hobbies as a child were scouting and 4H club. I gave up scouting at my twenties because I could’t find a nice scout troop where I was studying.
 8. Olen oluen ystävä ja Kasvatustieteellisen Olutseura KAOSin emerita puheenjohtaja. I am a beer enthusiast and an emerita chair person of Educational Beer Club.
 9. Tykkään laulaa. Varmaan laulaisin koko ajan, jos kehtaisin ja olisi aikaa. Tai no, useimmiten laulan silti. Onneksi autossa ei ole livekameraa! I love to sing. I probably would sing all the time if I had the guts and time. To tell you the truth, I still mostly do. Thankfully we don’t ave a live cam in our car!
 10. Minusta on elämäni aikana pitänyt tulla mm. esteratsastaja, opettaja, taiteilija, sisustuskaupan pitäjä ja kirjailija. Kaikkeen en ole vielä ehtinyt, mutta onhan tässä aikaa. During my life I have planned on becoming a rider, teacher, artist, interior design shop owner and a writer. I haven’t quite managed everything yet, but hey! There’s still time!
 11. Rakastan opiskelua ja uuden oppimista. I love studying and learning new stuff.
 12. Nuorena liftasin kavereiden kanssa viikonloppuisin aina keikoille. Enää en ehkä uskaltaisi. When I was young, we used to hitchhike to gigs with my friends. I might not dare do that anymore.
 13. Olen muuttanut elämässäni kolmetoista kertaa. Olen melko hyvä pakkaamaan! I’ve moved house thirteen times in my life. I am quite good at packing things.
 14. Viihdyn auton ratissa. Äiti ja isä ajoivat jokamiesluokkaa, kun olin pieni. Ehkä se on vaikuttanut omaankin ajamiseen. I enjoy driving. Really do. My mom and dad used to do a type of Nordic racing called Folk race when I was a kid. Maybe that had something to do with it?
 15. Floristiikan maailma tuli eteeni puolivahingossa, mutta sen jälkeen se onkin ollut sitten menoa! En olisi koskaan osannut kuvitella, millaiseen myllerrykseen elämä voi joutua kun ajattelee pitävänsä töistä välivuoden. Vaikka hyvä kuvittelemaan olenkin. The  world of floristry was not so much planned in the beginning, but there has been no turning back since! I never could have imagined the turmoil that comes at just planning to have a year off from our regular job. And I am good at imagining things.
 16. Lempikirjani taitaa edelleen olla Mika Waltarin Turms kuolematon. Jos et ole lukenut, kannattaa tutustua. Ja ennen kuin huomaatkaan, kumarrut poimimaan maasta kiven. My favourite book is by a Finnish writer Mika Waltari. I used to read it yearly, but have borrowed my copy to someone and haven’t been able to do so for a few years now. Have to buy a new one!
 17. Musiikin suhteen olen melkein kaikkiruokainen. Pahin hevimättö ei ehkä omaan korvaan istu, mutta muuten menee iskelmästä oopperaan. I listen to almost all kind of music. The blackest of metal I leave to others, but otherwise anything goes from schlagers to opera. 
 18. Pakko kuitenkin mainita U2. Nuoruudenrakkaus, joka ei ole vielä(kään) hellittänyt. And now I have to mention U2. Have loved them since I was thirteen and the crush is still on. 
 19. Minulla on siskontyttöjä ja veljenpoikia. Omia lapsia en ole koskaan kaivannut. I have nieces and nephews. Never have had the urge to have children of my own.
 20. Parhaat ystäväni olen tuntenut koulusta saakka. Edelleen samat tyhmät jutut meitä naurattavat. I’ve known my best friends since school. And we still laugh at the same old silly jokes. 
 21. Pelkään pimeää. Ja hämähäkkejä. Paitsi metsässä en jostain kumman syystä pelkää kumpaakaan. Kummallista. I am afraid of dark. And of spiders. Except in the woods, which is kind of weird.
 22. Edellisestä huolimatta kynttilänvalossa istuminen on superrauhoittavaa. Mutta eipä silloin olekaan pimeää! Despite that I love sitting in candlelight. But then again, in is not dark then.
 23. Lempilausahdukseni on ”Kyllä se siitä”. Ja useimmiten se kyllä siitä. My favourite quote is ”It will be allright”. And it has.
 24. Valokuvaus on aina ollut kiehtovaa. 90-luvun alussa näin Lontoossa Sally Mannin näyttelyn ja se on edelleen yksi vaikuttavimmista kokemuksista valokuvauksen saralla. Oma oppimiseni tyssää aina siihen, että tullakseen hyväksi kuvaajaksi pitäisi jaksaa myös paneutua siihen tekniseen puoleen. Onnekseni minulla on aviomies, joka on innokas harrastelijakuvaaja. Photography has always fascinated me. In early 90’s I saw an exhibition by Sally Mann in London and that is still one of the most influencial experiences in photography for me. Having to focus on the technical part has always been my downfall as a decent photographer, but luckily I am married to an avid hobbyist photographer.
 25. Olen ikäväkseni pitkävihainen. Onneksi muistini armahtaa minut melko usein suuremmilta vihanpidoilta. I hate to admit it but I tend to be unforgiving. Luckily my memory saves me from it getting too bad.
 26. Punaviini ja suklaa voisivat olla niitä autiosaarelle mukaan otettavia asioita. Ja ne kirjat. Red wine and chocolate are the things to take with you to a deserted island. And them books.
 27. Olen esteetikko. Kaunis muotoilu aiheuttaa kylmiä väreitä positiivisella tavalla. I am an aesthetic. Beautiful design gives me the good kind of creeps.
 28. Opin lukemaan itsekseni kyselemällä sanomalehdistä, mitä mikäkin sana tarkoitti. I learned to read by asking what each word in a newspaper meant.
 29. Kummallinen, kuivakka huumorintaju kulkee meillä suvussa. Aina se ei ole hyvä asia. A strange kind of dry sense of humor runs in the family. Not always a good thing..
 30. En vieläkään ole varma, mikä minusta tulee isona. Maailma on niin täynnä mielenkiintoisia asioita, että tuntuisi haaskaukselta olla tutkimatta niitä, jos tilaisuus tulee. Toisaalta kadehdin ihmisiä, jotka ovat aina tienneet halunneensa olla jotain tiettyä. I am still not sure what I will be when I grow up. The world is full of interesting things and I think it would be a waste not to explore them if you get the chance. On the other hand, I envy people who have found their thing early in their lives.
 31. Olen aina halunnut osata soittaa pianoa tai kitaraa, mutta lapsena siihen ei ollut mahdollisuutta. Nyt meillä on kaksi pianoa ja muutama kitara. Enkä osaa vieläkään niitä soittaa. Tai no, kitaraa neljän soinnun verran! Ja pianolla Dingon Autiotalon. I’ve always wanted to learn how to play piano or guitar, but didn’t have the chance as a child. Now we have two pianos and a few guitars and I still don’t know ho to play them. Well, I do know four chords and can play an eighties hit song on a piano. 
 32. Minusta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Ja nyt en tekisi mitään muuta. Elämällä on kyllä hauska huumorintaju. I never planned on becoming an entrepreneur. And now I wouldn’t change it for the world. Life does have a strange sense of humor.
 33. Olen opiskellut muun muassa tekstiilisuunnittelua, päihde- ja mielenterveystyötä, floristiikkaa, käsityötiedettä ja kasvatustiedettä, tuotekehitystä ja sosiaalipsykologiaa. Olen ikuisesti kiitollinen suomalaiselle koulujärjestelmälle, että olen saanut mahdollisuuden opiskella kaikkea mielenkiintoista i l m a i s e k s i. Maksan veroja ilomielin! I’ve studied -among other things- textile design, mental health, crafts sciences, educational sciences, product development and social pschology. I am forever grateful for Finnish education system for allowing me to study for free. Happy to pay my taxes!
 34. Rakastan ihmisiä. Kaikenlaisia ihmisiä. Mikään ei tee minua niin iloiseksi kuin kohtaamiset ja keskustelut erilaisten ihmisten kanssa. Paitsi ehkä ajoittainen yksinolo, joka sekin on ihanaa ja tärkeää. I love people. All kinds of people. Nothing makes me happier than meeting and interacting with people. Except maybe being alone every now and then, which is great and important as well.
 35. Minulla on vilkas päänsisäinen maailma. Käyn siellä välillä pitkiäkin keskusteluita ihmisten kanssa, suunnittelen tulevaisuutta ja kehittelen erilaisia juttuja. Ja vilkas mielikuvitus! I have a busy world inside my head. I have long discussions with people, plan the future and develop different things. And have a lively imagination!
 36. Ja kyllä, matematiikka ei ole koskaan ollut vahvimpia puoliani. Mutta olipa hauska miettiä näitä asioita! And yes, maths was never my strong subject at school. But boy was it fun to list all this!

Share: