Joulunodotuspuuhat ovat parasta joulussa. Ei niinkään välttämättä se varsinainen jouluaatto (ainakaan enää näin aikuisiällä), vaan se koko joulunalusaika ja kaikki siihen liittyvä iloinen tohina. Erityisesti joulukukkien pohtiminen!

Christmas preparations are by far the best thing in Christmas. Not the actual Christmas Eve or Christmas Day itself (at least not when you are grown-up) but those weeks before Christmas, all the planning and preparations and whatnot. Specially planning your Christmas florals!

En malttanut olla puuhaamatta pientä jouluasetelmavideota. Lähtökohtana asetelmalle oli rykelmä syksyltä jääneitä pikkukurpitsoita, jotka olivat vielä aivan hyvässä iskussa. Muoto ja tekstuurit olivat kohdillaan, ainoastaan värimaailma ei nyt IHAN puhunut joulua. Mutta kas. Koska olin jo aiemmin päättänyt, että minun jouluni on tänä vuonna vihreä ja kultainen, halusin kokeilla millaiset kurpitsoista tulisi, jos ne maalaisi kullanvärisiksi. Pihi ihminen kun olen, enkä halua heittää mitään käyttökelpoista pois. Eikä niistä kuulkaa yhtään hullumpia tullut!

I couldn’t resist making a small Christmasy floral arrangement video. The inspiration for the whole arrangement came from a batch of pumpkins that were left over from autumn. The small pumpkins were quite ok, form and texture were fine but the colours were not SO Christmasy as one could wish for. And so. Being the miserly person I am, without the ability to throw useful stuff away, I wanted to make something out of those small pumpkins. So, after deciding my Christmas this year will be green and gold, I sprayed the pumpkins golden. And they turned out quite nice!

Asetelman tekemiseen menee muutama minuutti. Sitä ennen pitää toki etsiä niitä kurpitsoita (tai vaikka joulupalloja tai käpyjä), käydä lähimetsässä keräämässä pieniä männynoksia ja puolukanvarpuja (muista kysyä maanomistajalta lupa keräämiseen!) ja ostaa kukkakaupasta muutama oksa leikkojouluruusua. Videon asetelmassa on lisäksi muutama kynttilä tuomassa juhlan tuntua.

It takes only a few minutes to make the arrangement. Before that you need to find those small pumpkins (I believe Christmas baubles or pine cones will do just fine), forage some pine branches and lingonberry twigs (remember to ask for permission from the landowner!) and buy a few cut hellebores from your florists’. I also added a few candles just to bring that festive feeling. 

 

KÄY KURKKAAMASSA VIDEO FACEBOOKISSA! GO CHECK THE VIDEO IN FACEBOOK!

Ja sitten vaan puuhaamaan! Iloista ja sopivan puuhakasta joulunalusaikaa! Niin ja jos kaipaat tekemistä joulun alla, niin tuu mukaan jouluiseen workshop weekendiin.

And now you’re good to go! Have a happy and suitably busy Christmas preparation time! And if you need something to do, join us for Workshop Weekend here in creative studio. All the workshops in English as well, if Finnish is not your strongest language…

 

Share: