Viime tiistaina olin Suomen Kukkakauppiasliitto ry:n Helsingin piirin järjestämällä modernin kalligrafian kurssilla. Vaikka olen lähes koko ikäni tekstannut, piti käsi ja aivot laittaa ihan toisenlaiseen asentoon ja lähteä opettelemaan tekstausta alusta. Vaikka miten yritti, ei auttanut. Ja mikä pahinta, piti malttaa tehdä h i t a a s t i. Se on ihan superhaastavaa, kun vaan mieluummin heti osaisi ja olisi edes kohtuullisen nopea. Mutta ei. H  I  T  A  A  S  T  I tekemällä tuli järkevän näköistä jälkeä, nopeammin tekemällä taas just sellaista kuin kirjoittamaan opettelevalla esikoululaisella. Ihan tuli mieleen omat kaunokirjoitusvihkoni ekaluokalta!

Last Tuesday I attended to a modern calligraphy workshop. And well. Even though I have done calligraphy for years, I still had to put my arm (and brain) to a different angle and start from the beginning. No matter how hard I tried. From the beginning. And the worst part was doing it s l o w l y. Super challenging for someone who’d like to learn NOW and be at least moderately quick. But no. S  L  O  W  L  Y  does it. Otherwise it looked like a pre-shcooler learning to write. It reminded me of my penmanship exercise book when I was seven years old!

Onneksi kurssin opettaja, ihana floristi Sari Saajanaho, jaksoi kärsivällisesti ja innostavalla tavalla korjata jokaisen osallistujan sivellintussin asentoa, antaa vinkkejä ja rohkaista. Sarilla oli myös mukana erilaisia tekstattuja juttuja, joista sai käsityksen siitä, mihin kaikkeen moderni kalligrafia taipuukaan! Siis sitten kun niitä toistoja on riittävästi takana…

Thankfully our tutor, lovely florist Sari Saajanaho, had patience and an inspiring way of giving tips and correcting the angle of our brush pens. Sari had also brought different stationery and signs she had done so we could get a glimpse of what thousands and thousands of repetitions can do…

Olipa mahtavaa päästä oppimaan taas jotain aivan uutta! Olen vahvasti sitä mieltä, että jokaiselle tekee hyvää aina silloin tällöin lähteä hetkeksi pois omalta mukavuusalueelta ja heittäytyä sinne oppimisen pariin. Aivot pääsevät töihin ja kun pari tuntia keskittyy ihan täysin siihen käsillä olevaan uuteen asiaan, ei ehdi murehtia yhtään mitään. Kokeilehan vaan!

Sarin ihaniin juttuihin pääset tutustumaan Instassa @sarilovesart.

It was amazing to get to learn something new! I am a firm believer that it does you good to leave your comfort zone every now and then and allow yourself to learn. When you focus a few hours on something new, you have no time to worry about anything. Go ahead and try!

You can fall in love with Sari’s Instagram account @sarilovesart

Share: