Yksi väärä askel. Enempää ei tarvittu aiheuttamaan yli kolmen kuukauden pakollinen tauko työn tekemisestä.

Viime marraskuun lopussa kompuroin työkeikalla sillä seurauksella, että oikean käden olkaluu napsahti poikki ja samalla loppui työnteko kuin seinään. Ensimmäistä kertaa todennäköisesti vuosikymmeniin oli joulun alla vapaata.

One wrong step. That’s all it took to cause over three months break from work.

At the end of November I stumbled at work, got my right hand shoulder blade (humerus) snapped in three pieces and that was the start of a long recovery. First time for probably decades I had nothing but time on my hands before Christmas.

Käsityöläisenä sitä on täysin riippuvainen käsistään. Kun toinen on poissa pelistä, ei toinen pysty yksinään tekemään kahden töitä. Näin se vaan on. Yritetty on kyllä. Alkuun oli vaikea hyväksyä, että nyt ei oikeasti töitä tehdä. Mutta kun fyysinen työ oli mahdotonta, avautui tilaisuus kerrankin kaikessa rauhassa mietiskellä. Oli aikaa unelmoida, suunnitella, arvioida ja ihan vaan fundeerata. Osan ajatuksista kirjasin ylös, osa jatkoi matkaansa sen kummemmin niihin pysähtymättä. Opin nauttimaan näistä hetkistä, kun ajatukset vaelsivat sinne tänne pakottamatta ja kiireettä. Ei tee ollenkaan huonoa antaa mielen tehdä töitä omassa tahdissaan!

As a person who works with her hands you are totally dependent on those hands. When one is unable to perform, the other one can’t fill in for two. That’s how it is. I did try. At first it was hard to accept not being able to work. But when physical work was out of the question, the mind had for once time and space to wander. I had time to dream, plan, evaluate and just ponder. Some thoughts ended up in my little black book, some passed without further ado. I learned to enjoy these moments when my thoughts wandered here and there, unrestricted and leisurely. Not a bad thing to let the mind work in it’s own pace.

Tauon aikana selkiytyi monta asiaa. Uusien kotisivujen suunnittelu lähti käyntiin, kevään ja syksyn workshopit on mietitty ja liikeideaa kirkastettu. Ideoita ja suunnitelmia on laadittu. Nyt kun käsi alkaa taas toimia ja kevät on ihan nurkan takana, on aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Kesän häitä suunnitellaan kovaa vauhtia ja kaikenlaisia kuvauksia ja yhteistyöjuttuja on ilmassa. Ei se tauko lopulta huonokaan asia kuulkaa ollut. Ensi kerralla ehkä kuitenkin mietin jonkun toisen tavan. Sen verran kärsivällisyyden päälle tämä tapa nimittäin kävi…

Many things became clearer during the break. The planning of new website started, workshops for spring and autumn are ready and business idea focused. Plans and ideas made. Now that hand is functioning again and spring is just around the corner, it is time to roll sleeves up and start executing. Meetings with brides and grooms, plans for all kinds of photo shoots and cooperations and new, fun things are starting to take shape. The break was not so bad at all, you know. Next time though I need to figure out a more easier way to take some time off…

 

 

KAKSI KEVÄÄN WORKSHOPIA NYT VARATTAVISSA!

Tästä mukaan!

Ja täältä kans!

Share: