Heinäkuun alussa Suomen Kukkakauppiasliitto ry ja tukkuliike Kukkatoimitus järjestivät yhteistyössä harvinaista herkkua, kun hollantilainen floristimestari Hanneke Frankema oli Suomessa kahden päivän ajan. Tarjolla oli sekä koko päivän kestänyt kurssi (jonne en ikävä kyllä päässyt osallistumaan) ja nelituntinen demo, johon onneksi aikataulut antoivat myöden! Ja onneksi niin, sillä olipa kyllä inspiroiva esitys!

In the beginning of July Finnish Florists’ Association, together with Finnish wholesaler Kukkatoimitus, treated us Finns with a super opportunity to attend to Dutch Master florist Hanneke Frankema’s masterclass and demonstration. Unfortunately my timetables did not allow me to attend to Hanneke’s masterclass, but I really enjoyed the demonstration the next day!

Hanneke ehti neljän tunnin aikana tarjoilla laajan kattauksen niin tekniikoita, ideoita kuin ihan käytännön vinkkejä, joista on helppo poimia juttuja kokeiltavaksi omaan työhön. Nähtiin morsiuskimppuja, yrityksille sopivia töitä, kimppuja ja paljon erilaisia rakenteita. On aina tosi mielenkiintoista oppia uutta, seurata millaisia kukka- ja värivalintoja huippusitojat tekevät ja totta kai tavata muita alan ihmisia ja kukkakavereita! Ajatusten vaihtoa, kuulumisia ja ihan vaan yhdessäoloa kuin ei koskaan ole liikaa. Meitä oli yllättävän pieni joukko, enemmänkin olisi suonut väkeä paikalla olevan. Ihan vaan senkin takia, että jatkossakin päästään nauttimaan kansainvälisistä vieraista.

Hanneke had prepared a large variety of designs for us to enjoy. Everything from bridal bouquets to corporate work to bouquets big and small! A lot of different techniques to try, materials to hunt and ideas to keep in mind. It is always so interesting to see the material- and color choices top designers make! And it is such a joy to meet flower friends and colleagues. You can never meet too often, share ideas and just enjoy being together! I was a bit surprised to discover that we weren’t as big a crowd as I had expected. It is not so often we get to enjoy international quests, let’s hope we can keep on having them in Finland in the future. 

Kiitos Hanneke, että jaoit ideoitasi ja ajatuksiasi kanssamme! Minusta on upeaa, että voimme oppia toinen toisiltamme ja että kukkamaailmassa voi inspiroitua niin monista jutuista! Kiitos myös järjestäjille hienoista järjestelyistä ja siitä, että saimme nauttia mainiosta iltapäivästä!

Thank you Hanneke for sharing your ideas and thoughts with us! I think it is great that we can get inspired by and learn from each other in floral world! Thank you organizers for this amazing opportunity and smooth arrangements. Such a lovely afternoon!

Share: